Moja voljena Hrvatska – Marijo Vujica, nositelj kandidacijske liste u VIII. izbornoj jedinici

Predstavljanje programa i kandidata:

Predstavljanje programa i kandidata za predstojeće parlamentarne izbore koji se održavaju 05.07.

Dragi sugrađani i sugrađanke,birači u VIII.izbornoj jedninici pozivam Vas da na predstojećim izborima zaokružite listu broj 11. Moja voljena Hrvatska.

Radimo i stvaramo, ali nam gospodarstvo nazaduje. Živimo u vremenima demokracije i slobode mišljenja, ali nam se stalno podmeću pitanja koja stvaraju društvene podjele. Time se manipulira društvom i odvraća pozornost od svih istinski važnih gospodarskih i društvenih problema.

Uzrok sveopćeg beznađa i stanja depresije zbog kojeg smo prisiljeni mnogo raditi i opet biti nesigurni su netransparentnost i neodgovornost u radu političkih struktura te neracionalnost i neefikasnost odluka onih koji raspolažu javnim sredstvima. Najvažnija javna sredstva su proračuni i javna imovina. Javne nabave,razni natječaji su netransparentni te potiću korupciju i nepotizam. Javne investicije često nemaju dugoročno opravdanje, a cijene su uvijek veće od realnih. Prihodi od javne imovine su uvijek zanemarivi u svim javnim proračunima. To iz razloga što se sveukupnom imovinom manipulira za osobne,stranačke i druge partikularne interese kako bi političari i političke strukture zadržale svoj utjecaj. Sve to mi financiramo i to je trošak koji mi snosimo. Mogućnosti kojima raspolažemo kao država, ali i županije te svi gradovi i općine su vrijedni. Istih moramo biti svjesni te moraju biti u funkciji razvoja cjelokupne zajednice.

Političke strukture su osim političara i mediji, zatim pravosuđe, državno odvjetništvo, ali i sindikati. Svi koji su samostalni u svom radu, a svojim radom utječu na političke odnose su i čimbenici političkih struktura. I oni imaju vlastite interese.

Mi kao stranka i ja kao predstavnik uvijek ćemo zastupati sve one vrijedne osobe koje svojim radom i u svojim djelatnostima stvaraju novododanu vrijednost i tako stvaraju raspoloživi dohodak. One koji taj dohodak i troše moramo uvjetovati da s tim upravljaju savjesno, kako bi  izbjegli dodatnu rasprodaju vrijedne imovine i dodatnog zaduživanja.

Uvjeravamo Vas da smo domoljubne osobe koji su u politici samo iz razloga što nas obuzima tuga današnjom sveopćom situacijom u društvu i gospodarstvu. Znamo razlikovati dobro i loše. Mi Vas nećemo razočarati i osjećati će te da smo mi Vaši predstavnici.

Svakako izađite na izbore. Svima uvijek želimo svako dobro s nadom da nas ipak očekuju bolja vremena.

S  štovanjem,

Marijo Vujica

nositelj kandidacijske liste

Zvučni zapis:

Preuzmi OVDJE

Nastup u radio emisiji:

Preuzmi OVDJE